ویزای افراد خاص (EB1)

ویزای EB1   یکی از انواع ویزاهای مهاجرتی می باشد که جهت افراد دارای توانایی خاص می باشد. این توانایی می تواند در زمینه های مختلف از قبیل آموزشی، هنری ، علمی ،ورزشی و یا تجاری باشد .
انجام پروسه اخذ این ویزا بطور معمول 4 تا 6 ماه بطول میانجامد.
از دیگر ویژگی های این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بدون شرط سنی
- عدم نیاز به مدرک زبان
- عدم نیاز به مدرک تحصیلی
-اخذ اقامت آمریکا در زمانی نسبتا کوتاه

این ویزا به سه دسته از خارجیان اعطا می شود:
EB1-1
افراد دارای توانایی فوق العاده در رشته های علمی، ورزشی،هنری و یا  تجارت که قدرت و  توانایی آنها با تائید مراکز بین المللی و داخلی اثبات شده باشد .

ویزا افراد دارای توانای خاص

 

EB1-2
اساتید دانشگاه ها و محققان علمی برجسته ای که به طور بین المللی، به دلیل کسب مهارت های خارق العاده  خود در یک رشته خاص مورد قدردانی قرار گرفته اند. این افراد باید حداقل سه سال سابقه تدریس یا پژوهش در رشته  خاص خود را داشته باشند.

 

ویزا ویژه اساتید


EB1-3
برخی مدیران شرکت های خارجی که به آمریکا منتقل شده اند می توانند از این ویزا بهره مند شوند. این افراد باید در سه سال قبل از تقاضا، در شرکتی که اکنون در آمریکا فعالیت می کند، حداقل یک بار استخدام شده باشند.


 
ویژه مدیران

اساتید و محققان ممتاز
 برای این ویزا، یک مؤسسه آمریکایی برای استخدام استاد یا محقق خارجی، باید مدارکی را آماده کند و بقیه مدارک باید از سوی استاد یا محقق آماده شود.
در مدارک ارائه شده از سوی متقاضی، باید مدارکی دال بر توانایی فوق العاده وی وجود داشته باشد و همچنین باید یک برنامه پیشنهاد کاری دائمی نیز ارائه کند. متقاضی همچنین باید ثابت کند که سه سال سابقه تدریس یا پژوهش دارد.
 

مدیر شرکت های چند ملیتی
برای ورود به آمریکا با استفاده از  این ویزا جهت مدیران چند ملیتی، کارفرما باید برای انتقال کارکنان خارجی خود که در شعبه یک شرکت آمریکایی در خارج از این کشور کار می کرده است، تقاضا بدهد و لازم است که یک رابطه شاخص میان کارمند خارجی و کارفرمای آمریکایی وجود داشته باشد.
برای این دسته از متقاضیان، نیاز به مجوز کار نیست اما کارفرمای آمریکایی باید در تقاضای خود نشان دهد که فرد خارجی، برای یک سمت مدیریتی استخدام می شود. در این بیانه باید وظایف متقاضی به صورت جزئی شرح داده شود.
 
از مزایای ویزای EB1می توان به این مورد اشاره نمود که برخلاف ویزای کاری ، احتیاج به کارفرمای آمریکایی ندارد .
به عنوان مثال این ویزا برای ورزشکارانی که دارای مدالهای آسیایی میباشند و یا هنرمندانی که در سطح کشور یا آسیا مطرح میباشند تعلق میگیرد.
شما می توانید با استفاده از این نوع ویزا، اقامت دایم آمریکا را برای همه اعضای خانواده تان (همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال) کسب نمایید.
 
این روش زیر مجموعه ویزای EB1 است که بر خلاف انواع دیگر آن، نیازی به پیشنهاد کاری از جانب کارفرمایان آمریکایی ندارد، ولی متقاضیان می بایست مهارت شگفت انگیزی از خود در یکی از زمینه های علمی، هنری، آموزشی، تجاری و ورزشی به اثبات برسانند. متقاضیانی که موفق به اثبات این امر گردند،ظرف مدت کوتاهی وارد خاک آمریکا شده و گرین کارت خود را دریافت می نمایند. برندگان جوایز نفیس بین المللی مانند: نوبل، مدال در بازیهای المپیک، پاراالمپیک، قهرمانی جهان، جشنواره کن و اسکار به راحتی می توانند از این روش اقدام نمایند.
جهت تائید صلاحیت باید سه مورد از 10 مورد زیر را آماده نمائید :
1 – مدارک دال بر دریافت یک جایزه ملی و یا بین المللی
2 – مدارک عضویت شما در یکی از انجمن های تخصصی در رابطه با تقاضای مهاجرت شما
3 – مدارکی دال بر انتشار و چاپ مقاله هایی در رسانه های عمومی و یا رسانه های تجاری
4- مدارکی دال بر اینکه از شما درخواست شده باشد که بصورت فردی و یا گروهی (در پانل قضاوت)  کار  حرفه ای دیگران را قضاوت نمائید .
 5 – مدارکی دال بر اینکه شما اصالتا پایه و اساس علمی ، پژوهشی ؛ هنری ، ورزشی و یا همکاری در ارتباطات اقتصادی  دارید .
6- مدارکی دال بر اینکه شما مقاله هایی علمی  و حرفه ای در مراکز انتشاراتی علمی و یا سایر رسانه ها بچاپ رسانده اید.
7 -  مدارکی دال بر اینکه  نمونه ای از کارهای شما در یک نمایشگاه  بمعرض دید عموم قرار گرفته است
8 – مدارکی دال بر عملکرد نقش حیاتی شما  در یک سازمان متمایز و برجسته
9 -  مدارکی که نشان دهد  شما تقاضای حقوق و دستمزد بالائی داشته اید و یا تقاضای پاداش بالایی را نسبت به سایرین در همان زمینه را داشته اید.
10 – مدارکی که نشان دهد شما موفقیت تجاری در زمینه تخصصی خود  داشته اید.
توانایی اثبات این امر که مهاجرت به کشور آمریکا برای این کشور نفع قابل ملاحظه ای خواهد داشت.
علاوه بر معیارهای فوق، متقاضی باید بتواند ثابت کند که بعد از ورود به کشور آمریکا نیز، قصد ادامه کار در حیطه توانایی و مهارت اعلام شده را خواهد داشت.
 پس از قبولی پرونده مهاجرت به آمریکا از روش EB1، برای متقاضی اصلی و تمام اعضای خانواده (همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال) ویزای اقامت دائم آمریکا صادر خواهد شد و پس از ورود به آمریکا به تمام اعضای خانواده گرین کارت آمریکا اعطاء میشود.

 

بالا